ŠPINA

Všetko nejde len tak zmyť

Nový film Terezy Nvotovej

Pozri Trailer

Film Špina už aj na DVD alebo online na HBO GO.


Kúpiť DVD Pozrieť on-line
  • Blue Angel for Best Female Performance Art Film Fest 2017
  • Golden Lynx for Best Fiction Feature Film FEST New Directors New Films 2017
  • Meeting Point Best Feature Award Semana International de Cine Valladolid 2017
  • The Best Fiction Feature Film 14th Neisse Film Festival 2017
  • Wiesbaden Youth Film Competition Award for young talent Exground Film Festival 2017

TRAILER

Viac videí o filme Špina

Pozrite si viac trailerov, videí zo zákulisia a rozhovorov na našom oficiálnom YouTube kanály.

O FILME

ŠPINA

Všetko nejde len tak zmyť.

Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie...

Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorný boj. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.

SLEDUJTE NÁS

  • facebook
  • instagram
  • youtube

OCENENIA

  • Blue Angel for Best Female Performance Art Film Fest 2017
  • Golden Lynx for Best Fiction Feature Film FEST New Directors New Films 2017
  • Meeting Point Best Feature Award Semana International de Cine Valladolid 2017
  • The Best Fiction Feature Film 14th Neisse Film Festival 2017
  • Wiesbaden Youth Film Competition Award for young talent Exground Film Festival 2017

Filmová cena Nisa ministerky kultúry Saska za najlepší celovečerný film - 14. Nisa Film Festival, Nemecko

Cena Modrý anjel za najlepší ženský herecký výkon - 25. Art Film Fest, Košice, Slovensko

Divácka cena JOJ Cinema pre najlepší európsky film - 25. Art Film Fest, Košice, Slovensko

Zlatý rys pre najlepší celovečerný hraný film - FEST, New Directors New Films, Espinho, Portugalsko

Cena AFCA pre najlepší celovečerný film - Česko-slovenský filmový festival 2017, Austrália

Cena Meeting Point pre najlepší celovečerný hraný film - 62. SEMINCI - MFF Valladolid, Španielsko

Najlepší film - Famufest 2017, Praha, Česká republika

Najlepšia kamera - Famufest 2017, Praha, Česká republika

Najlepší scenár - Famufest 2017, Praha, Česká republika

Cena Nadácie Tatra banky za umenie - Mladý tvorca v kategórií Audiovizuálna tvorba, film a TV, Slovensko

Cena Wiesbaden Youth Film Competition pre mladý talent - Exground Film Festival 30, Wiesbaden, Nemecko

Divácka cena - Exground Film Festival 30, Wiesbaden, Nemecko

O REŽISÉRKE - TEREZA NVOTOVÁ

Tereza Nvotova

Režisérka Tereza Nvotová debutovala v roku 2009 kontroverzným celovečerným dokumentom Ježiš je normálny! Bakalársky titul získala na pražskej FAMU na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje štúdium na katedre hranej réžie. Špina je jej filmovým debutom. Je režisérkou niekoľkých dokumentárnych filmov pre ČT, RTVS a v súčasnosti dokončuje jej druhý dlhometrážny dokumentárny film o Vladimírovi Mečiarovi v koprodukcii HBO. Venuje sa aj scenáristike a herectvu v hraných filmoch.

Filmografia

  • 2017 Mečiar - Dokumentárny film

  • 2017 Špina - dlhometrážny hraný film

  • 2013 Discoland - krátky film

  • 2011 Gypsy Superstar - krátky dokument

  • 2010 Hráči - strednometrážny hraný film

  • 2010 V garáži - strednometrážny hraný film

  • 2009 Ježiš je normálny! - dlhometrážny document

  • 2009 Artificial Insight - krátky film

O POSTAVÁCH

Lena
(Dominika Morávková-Zeleníková)

Lena - Dominika Morávková-Zeleníková

Sedmnásťročná baba z Bratislavy, ktorá práve dospieva so všetkým, čo k tomu patrí – chodenie za školu, klamanie rodičom, nočné výjazdy za klubovou scénou a prvé pokusy o nájdenie lásky.

Róza
(Anna Rakovská)

Roza - Anna Rakovská

Lenina najlepšia kamarátka, ktorá pri nej stojí za každých okolností, aj keď jej nie vždy úplne rozumie. Na prvý pohľad sa zdá, že lásku a sex rieši s nadhľadom a smelo, ale v skutočnosti je to ešte nezrelé krehké dievča.

Bohdan
(Patrik Holubář)

Bohdan - Patrik Holubář

Lenin mladší brat, ktorý sa potýka s komplikovaným dospievaním po prekonaní detskej obrny, ktorá ho fyzicky poznačila a vyčleňuje ho od ostatných rovesníkov.

Robo
(Róbert Jakab)

Robo - Róbert Jakab

Učiteľ matematiky, ktorý je takmer členom Leninej rodiny, po tom, ako ju začal doučovať a stal sa aj trénerom jej brata Bohdana.

Iva
(Juliana Oľhová)

Iva - Juliana Oľhová

Sedemnásťročné dievča, ktoré sa s Lenou stretáva na psychiatrickej klinike a stáva sa na krátku dobu jej kamarátkou, s ktorou prekonáva svoj pobyt v tomto zariadení.

KONTAKT

PARTNERI

PRODUCENTI

KOPRODUCENTI

S FINANČNOU PODPOROU

V SPOLUPRÁCI S

HBO

DISTRIBÚTOR V SR

forum film

DISTRIBÚTOR V ČR

falcon

MEDZINÁRODNÝ PREDAJ

film republic

MEDIÁLNI PARTNERI