ŠPÍNA

Všechno nejde jen tak smýt

Nový film Terezy Nvotové V českých kinech od 20.4.2017

Pozri Trailer

Program kin

CINESTAR ČSFD

TRAILER

Více videí o filmu Špína

Více trailerů, videí ze zákulisí a rozhovorů na našem oficiálním YouTube kanály.

O FILMU

ŠPÍNA

Všechno nejde jen tak smýt.

Lena je sedmnáctiletá dívka, která vzdoruje rodičům, prožívá svoje první zamilování, noční dobrodružství, či magické rána nad Dunajem. Její svět plný snů se však rozpadá v okamžiku, kdy je znásilněná svým učitelem.

Lena si musí projít cestou, která už není jenom obyčejným dospíváním, ale spíš bojem se sebe samou. Okolí ji nechápe a už nikdy úplně nepochopí. Je to Lena, kdo se musí změnit, vyspět a pochopit, že trest si nezaslouží ona, ale ten kdo jí to udělal.

SLEDUJTE NÁS

  • facebook
  • instagram
  • youtube

O REŽISÉRCE - TEREZA NVOTOVÁ

Tereza Nvotova

Režisérka Tereza Nvotová debutovala v roce 2009 kontroverzním celovečerním dokumentem „Ježiš je normálny!“ Bakalářský titul získala na pražské FAMU na katedře dokumentární tvorby a momentálně dokončuje studium na katedře hrané režie. Špína je jejím filmovým debutem. Je režisérkou několika dokumentárních filmů pro ČT, RTVS a v současnosti dokončuje svůj druhý dlouhometrážní dokumentární film o Vladimíru Mečiarovi v koprodukci HBO. Věnuje se i scenáristice a herectví v hraných filmech.

Filmografie

  • 2017 Špína - dlouhometrážní hraný film

  • 2013 Discoland - krátký film

  • 2011 Gypsy Superstar - krátký dokument

  • 2010 Hráči - středometrážní hraný film

  • 2010 V garáži - středometrážní hraný film

  • 2009 Ježiš je normálny! - dlouhometrážní dokument

  • 2009 Artificial Insight - krátký film

O POSTAVÁCH

Lena
(Dominika Morávková-Zeleníková)

Lena - Dominika Morávková-Zeleníková

Sedmnáctiletá holka dospívající v Bratislavě se vším co k tomu patří: chození za školu, lhaní rodičům, noční výjezdy za klubovou scénoua první pokusy najít lásku.

Róza
(Anna Rakovská)

Roza - Anna Rakovská

Nejlepší kamarádka Leny, která za každých okolností stojí při ní, i když ji ne vždy úplně rozumí. Na první pohled se zdá, že lásku a sex řeší s nadhledem a smělostí, no v skutečnosti je to jěště křehká a nezrelá dívka.

Bohdan
(Patrik Holubář)

Bohdan - Patrik Holubář

Mladší bratr Leny, který se potýká s komplikovaným dospívaním po překonání onemocnění obrny v dětství, která ho vyčleňuje od ostatních dětí.

Robo
(Róbert Jakab)

Robo - Róbert Jakab

Učitel matematiky jehož rodina Leny považuje za téměř rodinného přítele poté co doučuje Lenu a stává se trenérem Bohdana.

Iva
(Juliana Oľhová)

Iva - Juliana Oľhová

Sedmnáctiletá holka, kterou Lena potkáva na psychiatrické klinice a stává se na krátkou dobu její kamarátkou.

KONTAKT

PARTNEŘI

PRODUCENTI

KOPRODUCENTI

S FINANČNÍ PODPOROU

VE SPOLUPRÁCI S

HBO

DISTRIBUTOR V SR

forum film

DISTRIBUTOR V ČR

falcon

MEZINÁRODNÍ PRODEJ

film republic

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI