ŠPÍNA

Všechno nejde jen tak smýt

Nový film Terezy Nvotové

Pozri Trailer

Film Špína už i na DVD nebo on-line na HBO GO.


Koupit DVD Shlédnout on-line
  • Blue Angel for Best Female Performance Art Film Fest 2017
  • Golden Lynx for Best Fiction Feature Film FEST New Directors New Films 2017
  • Meeting Point Best Feature Award Semana International de Cine Valladolid 2017
  • The Best Fiction Feature Film 14th Neisse Film Festival 2017
  • Wiesbaden Youth Film Competition Award for young talent Exground Film Festival 2017

TRAILER

Více videí o filmu Špína

Více trailerů, videí ze zákulisí a rozhovorů na našem oficiálním YouTube kanály.

O FILMU

ŠPÍNA

Všechno nejde jen tak smýt.

Lena je sedmnáctiletá dívka, která vzdoruje rodičům, prožívá svoje první zamilování, noční dobrodružství, či magické rána nad Dunajem. Její svět plný snů se však rozpadá v okamžiku, kdy je znásilněná svým učitelem.

Lena si musí projít cestou, která už není jenom obyčejným dospíváním, ale spíš bojem se sebe samou. Okolí ji nechápe a už nikdy úplně nepochopí. Je to Lena, kdo se musí změnit, vyspět a pochopit, že trest si nezaslouží ona, ale ten kdo jí to udělal.

SLEDUJTE NÁS

  • facebook
  • instagram
  • youtube

OCENĚNÍ

  • Blue Angel for Best Female Performance Art Film Fest 2017
  • Golden Lynx for Best Fiction Feature Film FEST New Directors New Films 2017
  • Meeting Point Best Feature Award Semana International de Cine Valladolid 2017
  • The Best Fiction Feature Film 14th Neisse Film Festival 2017
  • Wiesbaden Youth Film Competition Award for young talent Exground Film Festival 2017

Filmová cena Nisa ministerky kultury Saska za nejlepší celovečerní film - 14. Nisa Film Festival, Německo

Cena Modrý anděl za nejlepší ženský herecký výkon - 25. Art Film Fest, Košice, Slovensko

Cena diváků JOJ Cinema pro nejlepší evropský film - 25. Art Film Fest, Košice, Slovensko

Zlatý rys pro nejlepší celovečerní hraný film - FEST, New Directors New Films, Espinho, Portugalsko

Cena AFCA pro nejlepší celovečerní film - Česko-slovenský filmový festival 2017, Austrálie

Cena Meeting Point pro nejlepší celovečerní hraný film - 62. SEMINCI - MFF Valladolid, Španělsko

Nejlepší film - Famufest 2017, Praha, Česká republika

Nejlepšia kamera - Famufest 2017, Praha, Česká republika

Nejlepší scénář - Famufest 2017, Praha, Česká republika

Cena Nadace Tatra banky za umění - Mladý tvůrce v kategorii Audiovizuální tvorba, film a TV, Slovensko

Cena Wiesbaden Youth Film Competition pro mladý talent - Exground Film Festival 30, Wiesbaden, Německo

Cena diváků - Exground Film Festival 30, Wiesbaden, Německo

Nejlepší hraný film - Cena české filmové kritiky 2017, Česká republika

Divácká cena - Festival A l'est du nouveau! 2018, Mont-Saint-Aignan, Francie

Cena filmových kritiků - Festival A l'est du nouveau! 2018, Mont-Saint-Aignan, Francie

Cena mladé poroty - Festival A l'est du nouveau! 2018, Mont-Saint-Aignan, Francie

O REŽISÉRCE - TEREZA NVOTOVÁ

Tereza Nvotova

Režisérka Tereza Nvotová debutovala v roce 2009 kontroverzním celovečerním dokumentem „Ježiš je normálny!“ Bakalářský titul získala na pražské FAMU na katedře dokumentární tvorby a momentálně dokončuje studium na katedře hrané režie. Špína je jejím filmovým debutem. Je režisérkou několika dokumentárních filmů pro ČT, RTVS a v současnosti dokončuje svůj druhý dlouhometrážní dokumentární film o Vladimíru Mečiarovi v koprodukci HBO. Věnuje se i scenáristice a herectví v hraných filmech.

Filmografie

  • 2017 Mečiar - Dokumentární film

  • 2017 Špína - dlouhometrážní hraný film

  • 2013 Discoland - krátký film

  • 2011 Gypsy Superstar - krátký dokument

  • 2010 Hráči - středometrážní hraný film

  • 2010 V garáži - středometrážní hraný film

  • 2009 Ježiš je normálny! - dlouhometrážní dokument

  • 2009 Artificial Insight - krátký film

O POSTAVÁCH

Lena
(Dominika Morávková-Zeleníková)

Lena - Dominika Morávková-Zeleníková

Sedmnáctiletá holka dospívající v Bratislavě se vším co k tomu patří: chození za školu, lhaní rodičům, noční výjezdy za klubovou scénoua první pokusy najít lásku.

Róza
(Anna Rakovská)

Roza - Anna Rakovská

Nejlepší kamarádka Leny, která za každých okolností stojí při ní, i když ji ne vždy úplně rozumí. Na první pohled se zdá, že lásku a sex řeší s nadhledem a smělostí, no v skutečnosti je to jěště křehká a nezrelá dívka.

Bohdan
(Patrik Holubář)

Bohdan - Patrik Holubář

Mladší bratr Leny, který se potýká s komplikovaným dospívaním po překonání onemocnění obrny v dětství, která ho vyčleňuje od ostatních dětí.

Robo
(Róbert Jakab)

Robo - Róbert Jakab

Učitel matematiky jehož rodina Leny považuje za téměř rodinného přítele poté co doučuje Lenu a stává se trenérem Bohdana.

Iva
(Juliana Oľhová)

Iva - Juliana Oľhová

Sedmnáctiletá holka, kterou Lena potkáva na psychiatrické klinice a stává se na krátkou dobu její kamarátkou.

KONTAKT

PARTNEŘI

PRODUCENTI

KOPRODUCENTI

S FINANČNÍ PODPOROU

VE SPOLUPRÁCI S

HBO

DISTRIBUTOR V SR

forum film

DISTRIBUTOR V ČR

falcon

MEZINÁRODNÍ PRODEJ

film republic

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI